HTML

Férfaknak Nőkről...

Útmutató a nőkhöz...Minden férfinak szüksége van egy kis eligazításra a Nők világában. Sokszor hallom a férfiaktól, hogy "nem értem a nőket" "a nők bonyolultak". Hát férfiak most itt a segítség. Mire is vágynak a nők? A blogomból minden kérdésedre megleled a választ.

Friss topikok

Linkblog

hogy megőrizzük az “örök” szerelmet (3. rész)

2010.05.04. 10:30 Mona 78

 

15. Bocsáss meg minél többször és minél előbb

A békesség és a boldogság egyik alapja, hogyha meg tudunk bocsájtani minden hibát, amit a másik elkövetett. A megbocsájtás amúgy is a lelki egészségünk egyik elengedhetetlen jele. Nagyon sok problémát az életünkben az okozza, ha nem vagyunk képesek megbocsájtani másoknak. Ezt is gyakorolni kell: meg kell tanulni megbocsájtani, elengedni, nem felhozni többet a múltat, és ezen felül jót kívánni annak, aki elkövetett ellenünk valamit. A harag, és megbocsájtás hiánya megkötöz, és mérgez minket. A megbocsájtás viszont szabaddá tesz. És a hitünk alapja, hogy Isten is megbocsájtja minden bűnünk a fia, Jézus Krisztus miatt. Akkor mi miért ne tennénk ugyanezt?


15

16. Kérj bocsánatot, ha hibázol

Senki sem várhatja el, hogy tökéletes legyél. A “bocsánat” és a “sajnálom” nagy erejű szavak. Mert beismered, hogy te is tévedhetsz, te is ember vagy. (Fontos, hogy magadnak is meg tudj bocsájtani.) Ha bocsánatot kérsz, azzal elmondod, hogy “Tévedtem, és ez többször is előfordul, megtörtént már többször, és sajnálom.” Aztán próbáld meg helyrehozni, amit még lehet, a hibáid következményeit. Ha pedig már nincs mit tenni, akkor lépj tovább, ne rágódj a múlton.

16

17. Ajánld fel a segítséged

A szeretet egyik kedves cselekedete. Mindenkivel előfordul, hogy elfárad. Segítsünk a társunknak ilyenkor pihenni, ne rakjunk rá még több terhet. Előfordulhat, hogy túl sok tennivalója van. Könnyítsük meg a dolgát. Ajánljuk fel a segítségünket, és tegyük meg, ami tőlünk telik. Persze most lehet mondani, hogy általában az anyukák azok, akik túlterheltek. És valóban, a nőknek is szükségük van sokszor segítségre, mert nem bírják a munka, gyerekek, háztartás… és még ki tudja mi mindennek a feladatait. Ilyenkor jól jön a férfiak segítsége. Nyugodtan merjünk segítséget is kérni, ahogy erről már volt szó.


17

18. Ismerd meg, ami őt érdekli

Természetesen a párodat nem csak az fogja érdekelni, ami téged. És neked is lesznek olyan dolgaid, amiket ő nem biztos hogy veled együtt csinál, vagy ugyanúgy szeret, mint te. Ez egyáltalán nem baj. Főleg mert a fiúknak és a lányoknak már általában sok mindenben különbözik az érdeklődésük. Adhatunk a másiknak szabadságot, hogy legyen hobbija, amihez mi nem értünk, vagy olyan sport a mindennapjaiban, amit mi nem űzünk. Azonban, ha érdekel minket a párunk, akkor érdekelhet az is, ami őt. Kérdezgessük őt róla! Ne csak olyan “Na, milyen volt a meccs?”stílusban. Ha tényleg érdeklődő kérdéseket teszünk fel, akkor szívesen fog mesélni róla. Nem árt, ha olvasgatunk is a hobbijáról, nézelődhetünk a neten, újságban, boltokban… és így megint lesz miről beszélgetni. Legyünk nyitottak, mert ezekből a helyzetekből, új tudásból mi is merítünk, mi is fejlődünk általa. És az sem utolsó szempont, hogy mindenki szeret tanítani. A párunk is fontosnak érzi majd magát, ha taníthat nekünk valamit a hobbijáról.


18

19. Vállaljunk felelősséget

Vannak, akik szeretik úgy érezni, hogy minden az ő felelősségük, és vannak akik meg mindig kibújnánk alóla. Ne legyünk olyanok, akik csak várják, hogy a dolgok megtörténjenek. Vállaljunk felelősséget. Nem csak folyton vádaskodjunk, meg kritizáljunk, hanem tegyünk is. És ne legyenek folyton jobbnál jobb kifogásink! Ha kitartóak,és felelősségteljesek leszünk, akkor attól erősödünk, és a magabiztosságunk is megnő. Keressük azokat a területeken, ami a mi feladatunk, és tartsunk ki. Keressük meg, hogy a társuknak mire lenne szüksége, mit kellene felvállalnunk, és hajrá!


19

20. Szakítsunk időt egymásra

Legyünk minél többet együtt, kommunikáljunk, beszélgessünk a társunkkal. Találjunk rá alkalmat. Például nem kell, hogy mindig szóljon a rádió kocsiban ha megyünk valahová. Azt a fél órát is ki lehet használni a beszélgetésre. Menjünk el randevúzni, vacsorázni, vagy csak sétálni amikor lehet. Ne hagyjuk, hogy a beszélgetésünkkor bármi elvonja a figyelmünket: tévé, könyv, újság, rádió. Brian Tracy javaslata: Minden nap legyen legalább 30-40 perc minőségi idő, amit a párunkkal töltünk. Ha lehet, minden éveben menjünk el nyaralni együtt. És legalább 4-szer egy évben lépjünk le egy hosszú hétvégére.

20

21. Legyenek közös céljaink, álmaink

Semmi sem tud annyira jól összehozni és együtt tartani két embert, mintha közös álmaik és céljaik vannak, amiket megosztanak egymással, és amiket együtt igyekeznek megvalósítani. Készítsetek terveket a jövőre, akár 3-10 évre előre. Egy listát az álmaitokról. Írjátok le mit szeretnétek többet, kevesebbet, mit változtatnátok! És aztán azt is, hogy mindezt hogyan valósítanátok meg, ötleteljetek! Beszélgessetek róla sokat, de aztán álljatok is neki megvalósítani! Ezek a dolgok összetartják az embereket, és könnyebben túljutnak a nehézségeken, és jobban is örülnek a közös győzelemnek!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfivagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr801973280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása