HTML

Férfaknak Nőkről...

Útmutató a nőkhöz...Minden férfinak szüksége van egy kis eligazításra a Nők világában. Sokszor hallom a férfiaktól, hogy "nem értem a nőket" "a nők bonyolultak". Hát férfiak most itt a segítség. Mire is vágynak a nők? A blogomból minden kérdésedre megleled a választ.

Friss topikok

Linkblog

hogy megőrizzük az "örök szerelmet" 2.

2010.05.04. 10:28 Mona 78

 

 

21 mód arra, hogy megőrizzük az "örök szerelmet"! / 2.

8. Próbáld először te megérteni őt!

Annyiszor van bennünk az az elvárás, hogy majd ha a másik végre megérti, hogy én mit érzek, akkor beszélhetünk arról, hogy ő mit érez. Mindannyiunkban benne van a vágy, hogy “kérlek, érts meg”! Jobb ha észrevesszük, hogy a társunkban is. És nagyon örülne, ha betöltenénk ezt a szükséget. Igaz, látszólag így lassabban halad a problémamegoldás, mert nem mondod el minden mondata után a saját verziódat, hanem szükséges, hogy végighallgasd, teljesen megértsd (talán meg is lepődsz majd, mert nem is gondoltál arra, amiket elmond). Nagyon fontos, hogy amikor próbáljuk megérteni a másikat, akkor ne ítélkezzünk, ne javasoljuk neki, hogy mit is kellene tennie… Ez nem fair, és mi sem szeretjük, ha ezt csinálják velünk. Szerintem a keresztények hajlamosak nagyon könnyen ítélkezni mindenki felett, anélkül, hogy meghallgatnák a másikat, vagy hogy megértenék. Elmondjuk, hogy mit gondolunk, a másik meg kezdjen vele, amit akar. Azt hiszem itt az ideje, hogy meglássuk, hogy nem minden fekete-fehér, hogy a körülöttünk élőknek is van múltja, vannak érzései, vannak küzdelmei, és ideje meghallgatnunk és megértenünk őket!


8

9. Ésszerű mércék

Mindenki másban jó, és senki sem tökéletes. Ne állítsunk fel olyan mércét, amit a társunk nem tud még csak megközelíteni sem. Ne várjunk el olyasmit, amit lehetetlen tejesíteni. (Ez nem arra vonatkozik, hogy ne várjuk a legjobbat tőle, hanem hogy ne várjunk olyan amit képtelenség megtenni.) Neki is vannak erősségei és gyengeségei. Ezt vegyük észre, amikor a társunkról van szó, és jó ha magunkkal szemben is reálisak vagyunk, mi sem vagyunk tökéletesek, és nekünk is vannak gyengéink. Semmiképpen ne hasonlítsuk a társunkat másokhoz! Ez nagyon le tudja rombolni az önbizalmát. Itt is érvényes, hogyha valamit szeretnénk, akkor kedvesen kérjük. És a legjobb, ha a társunk jó tulajdonságaira fókuszálunk, és nem a rosszat keressük benne mindig.


9

10. Építsük az önbizalmát

Ezt úgy érhetjük el, ha olyasmiket teszünk, mondunk, azt éreztetjük a másikkal, hogy fontos. Építsük fel az önbizalmát, és védjük is meg (ne hagyjuk hogy egy rossz pillanatunkban mindent leromboljunk, vagy akár mások ezt tegyék vele). Mutassunk felé szeretetet, és elfogadást. Az önbizalomépítésnek négy fontos lépése van: Az első az elfogadás. A feltétel nélküli elfogadás. Amikor biztonságban érzi magát. A második, hogy kifejezzük, amiben egyetértünk, rámutatunk az erősségeire. A harmadik a nagyrabecsülés, a hála. Minél többet használjuk a “köszönöm” szót (sajnos egyre többen felejtik el milyen fontos,és milyen nagy ereje van ennek az egyetlen szónak). Amúgy, ha megköszönsz valamit, azzal arra ösztönzöd a másikat, hogy olyan dolgokat tegyen, amivel kiérdemli az elismerésed. A negyedik , hogy mindig ismerjük el a kisebb és a nagyobb sikereit. Ettől boldog lesz, és értékesnek fogja érezni magát. Az ötödik a csodálat. Ha rácsodálkozunk és kiemeljük a személyiségének, értékeinek, tetteinek jó, érdekes, különleges oldalait, akkor nagyon megnő az önbizalma. És minél inkább emeled a másik embert a magad, és mások szemében, ha építed az önbizalmát, ha ezeket a lépéseket sorra gyakorolod, akkor ő is ugyanezt fogja tenni veled!


10

11. Sose halogassuk a problémák megoldását

Az előadó szerint nem szabad lefeküdni haraggal a társunk iránt. Ez is egy bibliai alapelv, hogy nem szabad a haragot tartósítani, minél előbb meg kell beszélni, ki kell békülni. Persze ez nem mindig ilyen egyszerű. Azt hiszem a lényeg, hogy minél előbb, amikor mindkét fél lenyugodott (ez jó esetben még aznap van) de azért tényleg nem árt 24 órán belül leülni és rendezni a dolgokat. Lehet, hogy a végére sem fogunk egyetérteni, de legalább megismerjük a másik álláspontját, köthetünk kompromisszumot, kezelhetjük a problémát. Csak tegyük félre kicsit a büszkeségünket, az önigazságunkat, ne bántsuk a másikat, ne tartsunk távolságot. És ne féljünk bocsánatot kérni. És ami a legfontosabb, tanuljuk meg elengedni a dolgokat! Ha arra koncentrálunk, ami fontos: szeretet, békesség, boldogság, a kapcsolatunk, akkor az, ami miatt összevesztünk, ezek mellett semmiségnek fog tűnni.


11

12. Nézz a másikra úgy, mint az ideálodra

Amikor rá gondolsz, akkor ne felejtsd el, hogy neked ő a legjobb. A leginkább hozzád illő, a legszuperebb ember. Senkivel sem lennél olyan boldog, mint vele. Hiszen ezért választottad őt társadnak. Ha így nézel rá, az jó hatással lesz rá is. Van egy gyakorlat, amit érdemes kipróbálni: amikor valami gond van köztetek, akkor képzeld el azt az embert, akibe szerelmes lettél, amikor mindig kedves volt, optimista… és ha ennek megfelelően viselkedsz, ezt várod, akkor ez megváltoztathatja az ő hozzáállását is. Érdemes kipróbálni. (Azért az alábbi igeverset választottam, mert abban is arról van szó, hogy az egyik fél viselkedése a másikat pozitív irányba mozdítja el.)

12

13. Kezeld úgy a társad, mintha egy fontos ügyfeled lenne

Na ez hirtelen nekem kicsit durvának hangzott, de aztán megértettem mire is gondol az előadó. A lényeg, hogy sokszor sokkal kedvesebbek, előzékenyebbek, humorosabbak, odaadóak vagyunk egy ellenkező nemű üzleti partnerrel, mint a társunkkal. Mert hát ugye, nekünk fontos, hogy az ügyfél mit gondol, milyen benyomást teszünk rá, a legjobb formánkat hozzuk… de hiszen a társunk véleménye nem ilyen fontos? Érte nem tennénk meg ugyanennyit? Ha hazamegyünk, már fáradtak vagyunk őt is kicsit kiszolgálni, vagy vele is kedvesnek lenni? Hiszen ő a legfontosabb ember a világon!Szerintem a helyes megfogalmazás: bánjunk a társunkkal még jobban, mintha az egyetlen ügyfelünk lenne!


13

14. Emlékezz a rózsaszín napokra

Igen, emlegessétek fel azokat a napokat, amikor még csak randevúztatok. Amikor udvarolt neked, amikor minden nagyon szép volt, reményteljes, amikor tele voltatok álmokkal, és a legjobbat próbáltátok meg kihozni minden együtt töltött időből, és sokkal spontánabbak voltatok. Ne felejtsd el, hogy miért is szerettél bele a másikba, emlékezz azokra a jellemvonásaira, tulajdonságaira, tetteire.  A szerelem persze valamilyen értelemben elmúlik, vagyis inkább csak átalakul a rózsaszín ködből, az igazi mély szeretetté, ami intimebb, mint a kezdetekben, mert jobban ismeritek egymást, többet átéltetek együtt. (Azért a romantikát nem szabad elfelejteni később sem!)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfivagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr411973264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása